Forespørsel

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vår historie

Industrikran Norge AS er en videreføring av selskaper som har importert, solgt og levert ABUS kransystemer i Norge i over 30 år. I 2007 endret vi firmanavnet til Industrikran Norge AS, som klart definerer vårt produktspekter og virkeområde. Vi er norsk eneimportør av ABUS kransystemer og er en av de ledende industrikranleverandørene i landet.

1988: Flere ulike aktører hadde representert ABUS-agenturet, og i 1988 var det Industribehov AS i Oslo ved Fred Skjølsvik som var norsk representant.  Han, sammen med Frank Taule, Rune Sørgård og Birger Lilleskare, alle med lang erfaring fra kranbransjen, startet i 1988 selskapet Industribehov Bergen AS for å markedsføre Industribehov AS sitt produktspekter i Hordaland, inkludert ABUS kraner og kranservice.

1992: Industribehov Bergen AS overtok agenturet for ABUS fra Industribehov AS, og i de neste 13 år vokste salget og aktiviteten jevnt og trutt, og flere samarbeidspartnere spredt i landet ble knyttet til organisasjonen..

2005: I november dette året kjøpte Grunde Tveit, som i flere år hadde representert Abus i Rogaland gjennom Kran- og Rep-service AS, alle aksjene i Industribehov Bergen AS og fortsatte driften og utviklingen av selskapet som en ren ABUS-importør.  Samtidig ble servicefirmaet IB Bergen stiftet for å ta seg av salg og servicearbeid i Hordaland.

2007: Industribehov Bergen AS skifter navn til Industrikran Norge AS, for på en klarere måte å signalisere hva som er selskapets hovedaktivitet og kundegruppe.

2011: 1. januar dette året ble partneren Kransystemer AS i Molde og datterselskapene IB Bergen AS og Industrikran Sør AS i Kristiansand innfusjonert i Industrikran Norge AS.

2013: Dette året ble partneren Industrimateriell AS i Trondheim kjøp og tatt inn i morselskapet.

2015: Firmaet Sertifisering i Sør AS ble kjøpt og innlemmet i gruppen. Senere på året innledet vi et samarbeid med STAHL Crane Systems som eneforhandler i Norge for deres Ex-beskyttede løfteprodukter.

2017: Firmaet Nor Inspection AS inngår i gruppen, og vi får dermed 2 teknikere til i vår Agderavdeling. Vår kompetanse på pullert testing,  G3 område og socket støping ble styrket med dette oppkjøpet.

2018: Datek Løfteteknikk avd Stavanger som tidligere var en partner / forhandler inngår nå i gruppen som en egen avdeling fra og med 01.02 dette året. Av de 13 ansatte inngår blant annet en egen kurs og kompetanse avdeling innen opplæring av kranførere, truck, lift, riggerkurs og fallsikring.

2019: 1. januar startet vi opp avdeling på Østlandet. Jørgen Rasmussen, som har lang erfaring fra kranbransjen, er avdelingsleder. Avdelingen er, på tross av kort driftstid, på utkikk etter flere teknikere for å kunne betjene en økende ordremengde. I februar ble Rune Knutsen ansatt som avdelingsleder i Narvik, han skal betjene nye og gamle kunder i Nord-Norge.

Vår filosofi er at en kran ikke er levert før den er montert, og kundekontakten slutter ikke når salget er gjort.  Montering, service og kontroll er viktige deler av vårt tjenestetilbud, viktig for kjøperens trygghet, for brukernes sikkerhet og for vårt renommé. De fleste av våre ansatte er derfor teknikere, som har lang og allsidig erfaring med alle gjengse kranfabrikat på det norske markedet.

ABUS Kransysteme GmbH er en av de ledende europeiske industrikranprodusentene, med en verdensomspennende salgs- og serviceorganisasjon, og over 1100 ansatte ved fabrikkanlegg i Gummersbach og andre europeiske steder produserer kraner med kapasiteter fra 80 kg til 120 tonn, og tilbyr omfattende service – og montasjetjenester.  

STAHL Crane Systems kan se tilbake på over 130 års historie preget av konstant søken etter innovasjon og modernisering. Som en av de første produsentene, og lenge også den eneste, har STAHL Crane Systems helt siden 1920-tallet preget og drevet utviklingen av eksplosjonsbeskyttede løfteinnrettninger. På mange områder har STAHL revlusjonerende og systematisk bygget opp et erfaringsgrunnlag som har gitt ett betydelig forsprang. Dra nytte av dete forspranget og de mer enn 130 årene med tradisjon og praktisk tilnærming, kompetanse, erfaring og kunnskap om eksplosjonsbeskyttede komponenter og systemer for interntransport over gulvnivå som vi representerer.